TK-Tiimi – muoviteollisuuden ja ruiskuvalutuotannon asiantuntija

Olemme auttaneet asiakkaitamme menestymään teknisellä tietotaidolla, vahvalla materiaalituntemuksella  ja uusia uria avaavalla ajattelulla jo vuodesta 1983. Asiakkainamme on eri teollisuudenalojen toimijoita ja urheiluvälinevalmistajia.

Tuotantotilamme sijaitsevat Hollolassa, hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Laadukkaat ja ympäristöystävälliset tuotteet ja palvelut

Toimintamme tavoitteena on huomioida asiakas kaikissa toiminnoissa ja toimittaa vain virheettömiä, asiakkaiden, lakien ja sopimusten vaatimukset täyttäviä tuotteita ja palveluja. Tämä perustuu koko henkilökuntamme laatutietoisuuteen ja työn laatuvaatimuksiin.

Kehitämme tuotantoamme ja laajennamme materiaalivaihtoehtojen valikoimaa seuraamalla alan kehitystä ja innovaatioita. Asiakkaillamme on mm. mahdollisuus valita tuotteen raaka-aineeksi uusia, kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, jotka edistävät tuotteen kierrätystä ja uusiokäyttöä. Sulapac-materiaali on valmistettu ympäristöä säästävistä komponenteista, jotka ovat turvallisia niin ihmisille kuin ympäristölle.  

Yrityksen tarina

TK-Työkalutiimi Oy pitkään alalla toiminut suomalainen perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 1983 valmistamalla muotteja ja muita työvälineitä. Yrityksen juuret ovat perheen omakotitalon autotallissa, johon Mauno Mäntylä hankki ensimmäisen, siihen aikaan viimeisintä teknologiaa olevan neliakselisen CNC-koneen. 37-vuotias Mauno Mäntylä oli yrittäjähenkinen ja halusi itselleen lisää haasteita ja otti suuren riskin tavoitellakseen unelmiaan. Hyvin nopeasti hän palkkasi ensimmäisen työntekijän ja yritys muutti isompiin vuokratiloihin, johon hankittiin neljä konetta lisää ja palkattiin lisää työntekijöitä.

Tuotantotilat Salpakankaalle

Yritys on kasvanut ja uudistunut läpi historiansa. Jo 80-luvun lopulla valmistuivat omat tuotantotilat Salpakankaalle, jossa yritys toimii nykyäänkin. 90-luvun puolivälissä yrityksen palvelutarjonta kasvoi muovituotteiden kokoonpanoon ja laadunvalvontaan. Vuonna 1998 hankittiin ensimmäiset ruiskuvalukoneet koeajotoimintaan, jonka jälkeen toiminta laajeni ruiskuvalutuotannon aloittamisella.

Vastuullisuutta ja jatkuvuutta perheyrityksenä

Mauno Mäntylä on aina johtanut yritystä pitkäjänteisesti ja perheyrityksen merkitys perheen elämässä on ollut suuressa roolissa. Yritys on tuntenut vastuunsa yhteisöstään ja sen sidosryhmistä. Omistajaperheen hyvät käytännöt ovat tukeneet perheyrityksen menestymistä pitkällä aikavälillä. Perheen omistuksen sukupolvenvaihdoskin toteutettiin ennakoivasti hyvissä ajoin vuonna 2004, jolloin omistajiksi tulivat Mauno Mäntylän lapset Aki Mäntylä ja Marianne Nurminen. Vastuullinen ja ennakoiva toiminta näkyy yrityksen kulttuurissa ja luo jatkuvuutta seuraavillekin sukupolville.

Mitä me teemme

Omasta muottitehtaasta löytyvät kaikki muotinvalmistuksessa tarvittavat teknologiat.

Muottien koeajot hoituvat nopeasti omassa muovituotannossa. Koeajon jälkeen
muotti voi siirtyä joko TK-Tiimin tai asiakkaan omaan muovituotantoon.

TK-Tiimillä on lisäksi vahva kokemus muottien projektoinnista Kiinasta omilta
vakiotoimittajilta ”avaimet käteen -periaatteella”.

One Stop -toimittaja

TK-Tiimin palvelukokonaisuudella uuden tuotteen saattaminen ideasta valmiiksi
tuotteeksi markkinoille on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Asiointi yhden toimijan kanssa riittää, koska itseltä löytyy koko palveluvalikoima suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti. Omassa muottihuollossa tuotannossa olevat muotit huolletaan säännöllisesti ja asiakas saa tuotteensa ilman ulkopuolisia tuotantohäiriöitä.

Toimimme verkostona käyttäen useiden erikoisosaajien tuottamia palveluita,
jolloin resurssien käyttö tehostuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tutustu polkuun Ideasta tuotteeksi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä