Vi erbjuder även bearbetning som underleverantörstjänst, bland annat precisionsbearbetning från 3D-modeller.

CAM-programmering

Vi använder Delcams CAM-programvara PowerMill, som skapar högkvalitativa och effektiva bearbetningsbanor för fleraxlig bearbetning och höghastighetsbearbetning. PowerShape CAD-programvara kan användas för modellering från konceptdesign till efterbehandling av färdiga modeller. Vi lägger till såväl avrundningar som släppnings- och delningsytor för verktygstillverkning till modeller som erhållits från andra system.

Verkstadstjänster

  • CNC-bearbetning
  • Gnistbearbetning (härdat och glödgat stål)
  • Trådsågning för måttnoggrann tillverkning av krävande detaljer
  • Lasersvetsning
  • Konstruktion och tillverkning av robotgripare
  • Mätningar med berörande och optisk CNC-mätmaskin

CNC-bearbetning

5-axlig teknik kan användas för att tillverka komplexa delar av olika material. När alla operationer går att göra samtidigt och med samma maskin minskar antalet operationer avsevärt i jämförelse med 3-axliga bearbetningsmetoder.

Höghastighetsbearbetning

Röders höghastighetsmaskin möjliggör tillverkning av förstklassiga delar.

Sänkgnistbearbetning

Gnistbearbetning kan användas för att skapa mycket exakta former med små detaljer i härdade eller hårda material. Vid sänkgnistbearbetning tar elektroden bort material från stycket utan mekanisk kontakt i gnistvätskan, vilket resulterar i mycket exakta och finslipade former. Förutom för tillverkning av formar kan metoden användas bland annat i tillverkning av stämplingsverktyg för tillverkning av medaljer.

Trådsågning

Trådsågning är lämplig för måttnoggrann tillverkning av krävande detaljer. Vid trådgnistbearbetning är det vanligtvis en koppartråd som tar bort material från arbetsstycket elektriskt. Metoden kan användas för att framställa bland annat fingrar för robotgripare, stansverktyg, dynor och stanser. Trådsågen kan användas för att tillverka mycket exakta och högkvalitativa arbetsstycken av nästan alla elektriskt ledande material oavsett hårdhet.

Lasersvetsning

Med Rofin-lasersvets kan vi till exempel reparera mindre stötskador.

Konstruktion och tillverkning av robotgripare

Vi designar och tillverkar robotgripare.

Tillverkning av stansverktyg

Vi konstruerar och tillverkar stansverktyg.

Mätningar med CNC mätmaskin

Johansson Topaz CNC-koordinatmätmaskin läser automatiskt av punktmolnet och jämför det med CAD-modellen. Noggranna produktmätningar kan göras med optisk Nikon Nexiv mätmaskin.

Intresserad? Ta kontakt

Ta kontakt!